.

.

Sunday, 12 January 2014

:)

Pada mereka yang menyapa,.
Pada mereka yang bertanya,.
Pada mereka yang mengetahui,.

Cukup.
Hanya mampu tersenyum. :)
Dan, terus senyum. :)

Mungkin itu,.
Ubat yang paling mujarab,.
Sebagai penyambung semangat,.

Kerana,.
Telah ku atur segalanya,.
Agar ia lebih sempurna.

~Tasik Banding Trip~


Assalamualaikum oll's :)

Ni sebenarnya entry yang tertangguh...lagi...dan lagi...
tertalu banyak urusan duniawi, jangan salah faham...kali ni bukan aku malas, tapi busy...busy yang amat....busy tu tak dapat nak cite macam mana, macam ni la...bila ada waktu free tu, aku rasa liat jew nak menaip. Haa...macam tu la busy aku...hahaha.

Entry ni sepatutnya 2 bulan lepas lagi aku update, tapi lantak la...baru skang mood tu mai..sorry *_*

Nak dijadikan cerita, masa tu tak silap cuti Awal Muharam...tapi sekali ngn cuti Hari Jadi Sultan Kelantan. Kitorang tak plan pun nak pergi sana, tapi plan last minit ni biase memang menjadi..hihi. macam kebiasaan, my sis call malam tu ajak pergi Tasik Banding pagi keesokannya,,.sebenarnya ade cerita disebaliknya, my papa & mami nak pergi Kuala Pilah, maklumlah akak aku yang sulong dah pindah balik semenanjung awal bulan 11 ari tu...sebelum ni, pantang cuti tak de la diorang kat umah fly pergi Sabah nun bha. Memang kaki berjalan sume family aku ni. So sebab tak dapat pergi sana, akak aku plan la ke Tasik Banding, biar lepas angin diorang walau tak dapat pergi Kuala Pilah....kui3. (panjang al-kisahnya)

Pergi sane secara koboi jew, tak booked ape-ape cz ingat senang jew nak dapat pakej ngn bilik 'murah' kenn....ioll's jenis travel bajet jew slalu...hihi.

Sesampai jew kat sane, terus ioll's ushya-ushya tempat penginapan dan cari pakej "bajet" punye, ioll's pergi satu dua tempat sume full, last-last singgah kat Royal Belum. Tapi memang wa cakap lu...tak de punye nak murah sangat kat sane, bilik yang ade katil single 2 buah pun dah Rm180, klu bilik yang ada 1 katil single n 1 katil queen Rm350...ioll's berenam. So pikir punye pikir...orang yang jaga dekat recepsion punye lah baek hati, bagi cadangan suruh kitorang jenjalan jew dulu area Royal Belum tu, tak pe sume free cz masa tu da pukul 4ptg, macam tak berbaloi jew nak sewa bilik...huhuhu. :(

 Royal Belum

Tapke lah, ioll's pergi geledah sume tempat yang ade...fuhhhh....memang betul-betul cantik pemandangan view dari atas bukit tu ditambah dengan kawasan sekitar yang memang ohsem...sonokkk tetiba :D
Siap solat kat surau yang disediakan, ioll's bersantai sambil berkelah kat situ...berangan macam tempat penginapan private kitorang jew...hihi. Sesudah tu, ioll's terjah pool lak....apa lagi...terjunnn la...hihihi. Yang penting, segala aktiviti pun kitorang tak menyempatkan diri nak buat, jangle traking ke, berkayak ke, pergi perkampungan asli ke....sume tak sempat...huhuhu. sadissss.... :'(


sempat jugak merasa naek benda ni...:)


i'm fly...yuhuuu..

 Tenang...

ciptaan-Nya.

 Terapi minda..uhuu

kita enjoyyyy...!!!


Oke, itu jew cerita kali ni...hee.
apapun klu ade rezeki in sya Allah mau bertandang lagi ke sini...dan mencuba segala aktiviti disana, terutama berkayak...aiyarkk! ^_^