.

.

Sunday, 8 June 2014

ParT 3: Travel GuiDe HatYai ~ Krabi

 
Assalamualaikum...:)
 
oke, ioll's janji ioll's tunaikan...poyo glerr ayat..:p Terus gagahkan diri untuk menyambung entry dari part 2 ke part 3, x moh tangguh-tangguh da..kerja tertangguh ni x ke mana kenn, betul x...? krik...krikk!
 
Ahad 08/12/13..pagi-pagi lagi kitorang bersiap untuk pergi breakfast dahulu sebelum ke destinasi seterusnya...Krabi..yeaaa! pukul 9.30 pagi kitorang terus bergerak ke Krabi (Aonang Beach) menaiki van kira-kira 5 jam perjalanan..route Hatyai-Trang-Krabi. *fuhh...boleh tahan jugak penat. Never mind..orang kata jauh perjalanan,luas pemandangan...idok?
 
Jam 3.30 petang kitorang sampai dan check in lagi kat Noppharat Resort untuk 3 hari 2 malam. *harga, aku lupe lagi sebab ni kira throwback la...muahaha. Sepanjang travel kami kat Krabi, kitorang sewa motor sebagai transport, sebab motor ni senang..kita boleh handle sendiri jadual tak payah nak ikut driver van atau tut-tut kenn.
 
 
Aonang Beach.
 
 
Noppharat Resort...^^
 
 
Sekitar Aonang..sambil makan2 :)
 
 
Transport sepanjang di Krabi...layanzz!
 
 
Aktiviti malam kitorang adalah bebas...cz memang x de abik mana-mana pakej. Apalagi...shopping laaa...heee. Sepanjang-panjang jalan area Aonang Beach tu, memang penuh dengan deretan kedai yang menjual pelbagai jenis barangan dan cenderamata untuk para pelancong. Memang rambang mata jugak la..cuma satu, kena pandai pilih kedai, cz kadang-kadang barang sama dijual dikebanyakan kedai tapi harga berlainan. So, dinasihatkan jangan beli dulu barang first yang kita tengok...sebolehnya usha2 lagi 3,4 kedai yang lain...okayyy.
 
Lagi satu, kat sana memang susah cket nak cari makanan halal, memang ada restoran yang letak tanda halal tapi macam was-was la pulekk. Kena pandai2 la. Kitorang just makan kat gerai-gerai kecik tepi jalan yang sememangnya di jamin Halal sebab memang kebanyakan yang berniaga kat situ adalah Islam.
 
 
Night Market.
 
 
Last trip nanti, jumpa kat part 4 yee...panjang berjela nanti uoll's meluat kenn...ngeee.
 
oke, see yaa! daa...^^
 
 


No comments:

Post a Comment