.

.

Sunday, 16 February 2014

ParT 1: TraveL GuiDe HaTyAi ~ KraBi


Assalamualaikum... :)

Hai uoll's...(sambil lambai tangan ala diva, *bajet* kui3) Tiba-tiba rasa terpanggil untuk hapdet belog yang da lama tak "terbela" ni. 

Sebenarnya ari ni aku baru masuk ofis setelah sekian lama bercuti...bukan pergi makan angin ye tawan2, tapi aku bercuti sebab exam...dan skang baru rasa ade masa free untuk hapdet, maklumlah...seminggu duk berperang dengan kertas berperisai pen...ade ke ayat macam tu? pun bolehhh..... :p

Sebenarnya entry ni cerita bulan 12 tahun lepas...baru 2 bulan kennn x la lama sangat,,,.hee. tapi aku asyik deley jew...last2 aku sendiri lupe ape ceritanya...haishh. Ampunnn...

Al-kisahnya sebelum ni, aku ada ajak kawan aku (Nis) pergi Krabi....tapi postpone sebab ramai yang tak dapat cuti, yang tu rombongan trip Hatyai, Krabi, Pheket. Takpelah...aku tunggu. Selang sebulan selepas itu, Nis pulak yang ajak aku pergi Krabi ngn kawan-kawan die. Fikir punya fikir...maklumlah tak biase dan tak kenal sape kawan-kawan kepada Nis tu. Sebab trip ni kawan kepada kawan...haa...macam tu la. Last2 ioll's on jew. Asal dapat berjalan oke jew mana-mana...ngee.

Trip bermula...pada Jumaat 06/12/13 - Rabu 11/12/13. Malam Khamis tu aku da bertolak ke KeyeL..sebab ingat nak tunggu Nis kat sana, cz memamg aku beli tiket untuk 2 orang..tiba2 Nis ade kerja kat sana, jadi die gerak awal 3 hari. Masa tu berlaku sedikit kerumitan sebab waktu tu musim banjir di kawasan Pantai Timur, so banyak berita yang tak best didengar...klu kawan Nis tak dapat pergi, kemungkinan ioll's pun tak pergi sebab ioll's tak kenal yang laen dalam trip tu...kecuali kawan Nis, Abg Wan. Abg Wan masa tu ade kat Kuantan dan Kuantan dilanda banjir besar...so die pun cuba redah jew ke Kl, klu x de jalan ditenggelami air selamat la. Akhirnya selamat jugak, Nis call bagitaw jadi pergi...klu tak burn jew la segala tiket ke sana..huhu.

Malam tu aku naek bas ke Kajang, bukan sorang tapi 4 orang...papa, mami, dan adik ikut skali...jangan tak taw...haha. Konun nak hantar aku, sambil-sambil diorang nk ke Kuala Pilah keesokannya rumah kakak aku, papa aku cakap "tak payah nak drive" so adik aku guna tiket Nis, papa n mami aku beli tiket on the spot...nasib ngam-ngam ade 2 tiket kosong. Aku ngn adik bas Perdana, papa ngn mami bas Mutiara. :)

Sesampai kat sana lebih kurang pukul 6.30pg Nis da mintak Abg Wan tunggu kitorang untuk bawa ke hotel berdekatan, sementara nak tunggu 8.00mlm untuk bertolak ke Hatyai, dapat la rehat2 badan dulu kenn. Dalam pukul 4.00ptg...papa, mami, dan adik aku bertolak ke Kuala Pilah. 5.00ptg aku checkout, cz kawan aku (kak Zan) da janji nak datang lepas die balik kerja sementara aku tunggu Nis sampai.
-
-
-

Banyak noww cerita atas cerita entry kali ni...hihi. ioll's stop dulu la sementara uoll's naik meluat kenn...
 Meh kita layan Trip Detail dulu sama2, sebelum ioll's sambung ke next part...peace! :)


 


Oke, Daa...jumpa next part...see ya!!!