.

.

Monday, 17 December 2012

Epiey Bestday To Me!!!

15.12.12


Dear My SeLf….Epiey beStday,..!!

Semoga menjadi seorang hamba yang lebih tabah di masa2 akan datang…hidup masih panjang yang harus diperjuangkan…yakin pada diri sendiri, usaha semampu yang boleh, semoga dipermudahkan segala urusan, berjaya & bahagia dunia akhirat…ingatlah, Janji Allah itu pasti…^_^

 Yang Ikhlas:
-Me-

 .4 my bestday.,.from me.
*ni jew y mampu..huk3 >_<

Durian Crepe In Da Houzee...!


Musim durian weyhhh!! 
Orang sume duk gempar gemburkan tentang kelazatan "Durian Crepe"...aku pn ape lagi,. teringin la nak merasa camne durian crepe ni. Al-kisahnya...Aku pun call lah kakak aku tya mana nak dapatkan durian crepe ni, so die cakap ade orang jual kat ofis die...ape lagi,,,. nak la. Tapi akak aku cakap x payah la...baek buat sendir..sonang jew...

So, kitorang pun cari la bahan2 yang diperlukan...kebetulan durian banyak kat umah...x susah langsung ropenyeee...senang sangat3 aishh..!

*Tepung gandum
*Susu segar
*Pewarna kuning
*Wiping cream
*yang menyedapkan rasa DORIANN lah...

Step pertama, bancuh aduan tepung gandum + susu segar..*nak lagi soft pakai balander. 
Pastu masukkan secubit garam cz nak dapat rasa lemak2 cket. *jangan cair sangat & jangan pekat sangat nanti x boleh nak lenggang2 nanti...ngee..
Step ke-3, Masak cam buat lemping jew...buat la sebanyak yang mungkin, ikut suka korang klu nak makan manyak2...buat manyak...hikss!
And last step, buat wiping cream...bland sampai kembang. Ambik isi durian + cream dan letakkan kat tenggah2 crepe tadi, lipat 4...Tadaaaa...done! Sonang bukan? selamat mencuba...^_^


 Already to ngapp!

yang ni kitorang buat guna kastad, cz x de wiping cream...tp sama gak, cuma rasa kastad la...heee.
sodapppp...!

Saturday, 15 December 2012

Part 3: Travel Guide To Bandung


Assalamualaikum....:)
Hai, Hai, Hai.....bersua lagi kita kali ini untuk mengupas lebey lanjut lagi topik berkaitan my travel...wehuuu! haha...itu namanye macam kucing dapat ikan salmon...ade ke perumpamaan cm gtu? hik3..

Hari kedua, kitorang at Bandung, memang sangat syok...rasa x nak pulang ke pangkuan Malaysia pun ade...*sebagai pelancung memang layanzz la bandung ni, tapi sumpah aku x nak jadi penduduk kat cni..sebab lebih seronok n beronok2 lagi jadi warganegara Malaysia taw.

Pagi yang indah at Hotek PoP, kitorang bertuah kot,,.sebab terserempat dengan orang2 yang terlibat dengan hari kebudayaan mereka dekat area ctu, bermacam-macam kostum, gaya & rupa ade so, sempat la gak snap2 pic selai dua...ehh? *malas nak upload pic...ampun..

sarap hari ke-2..

Hotel Pop!


Kalau ke Bandung memang tak lengkap klu x pergi ke Taman Wisata Alam, Tangkuban Parahu iaitu tempat gunung berapi. So, perjalanan kami pada hari itu tempat utama yang harus dijejaki adalah ke tempat tersebut. Perjalanan mengambil masa kira 2jam gak la kot dari Hotel Pop,..lupe nak set time..huhu~
Jalan untuk ke sana lebey kurang seperti jalan nak pergi ke Cameron Highland kot klu kat M'sia ni, ade bukit...ade bengkang bengkok...dan yang penting tempat 2 cejukkk macam Cameron gak...:)

isi perut lagi...cz makan kt hotel x menyangkut..maklum lah perut mesia, bkn indon...huk3. Tapi kat cni pn x beh...*jgn berhenti makan kat tepi2 jalan otw ke Tangkuban Parahu, cz mmg x bersih cara penyediaan kt ctu..*_*

Akhirnya, sampai jgk kitorang kat sane...memang sedikit teruja, pertama kali lah katakan menjejak negara owang...sampai jew kat sne, memang ade bau lah...eh,.,eh,,..sape kentut ni?? haha~ roopenyee bau belerang gunung berapi, memang kuat...comfirm sape "melepas" time tu x dituduh sebagai pesalah ohkeyy..hikss!



Tadaaa...da sampai da!

Untuk turun ke bawah dekat ngn kawah 2, kitorang diberi keterangan, kebetulan waktu dan ketika kami pergi ke sana, kawasan gunung berapi ni baru di buka seminggu kerana masih aktif dan mengeluarkan wap yang berbahaya. So, kira bertuahlah waktu 2...heee. Perjalanan memakan masa x silap dalam 1jm 30 mnt gak...hmmm,...tapi x terasa pun waktu berlalu, memang pantas. *papa x ikut, die pergi tunggu dekat kereta dgn Rachmat.

SubhanAllah....ciptaan Allah...

nak cantik, jom la berendam lam ni...kui3

Ini kabusnya...kuang3...!


Penat, yang penting sonok maen ujan *iyo sangattt lah...hewheww, cuak terjatuh masa perjalan turun ke kawah! waktu tuk mengisi perut lagi...kali ni kitorang makan kat restoran ayam penyet...tp lupe lak name pe restoran tu...syok meh, berselera skali. wink3...

tengok,..tertambah2 kitorang mkn..ngee

Hari last at Bandung, klu leh nk p sume tempat dulu...tp x sempat, cuma kitorang sempat ke Branded Outlet skali lagi..tapi kali ni pergi sebanyak yang sempat area Jalan Dago tu.,,x lupe juga kami ke Rumah Mode (tempat wajib warga Mesia ke sna...kot...). Rugi x pergi cz memang kat sne leh dapat baju2 yang branded dgn harga murah...memang klu beli baju kat sne da blh setanding ngn aktor2 Hollywood...cuma kena pandai pilih, kebanyakan barang "ciplak" kena tangan bertuah jew baru dapat yang ori US. *5 helai berjaya di grab... ^_^ senang ati, walau purse mengempis...huk3..


 Fashion World!

..Rumah Mode..

Round2 punye round, tup-tup da malam upenye...ikutkan memang nak lagi jalan, jalan, dan jalan....tapi kaki da "capet" lenguh-lenguh...masa pun x mengizinkan sangat. Sebelum pulang ke hotel...Rachmat bawa kami makan-makan area Gedung Sate Bandung (jangan salah anggap...1ni adalah nama tempat tersebut, yang menjual pelbagai jenis barang dan makanan...bkn semata2 jual satey k....hee).

Makan kat ctu memang sempoi...cz tempat 2 ibarat tempat tuk warga Bandung pergi bila tiba hari minggu, memang tempat 2 luas...banyak gerai...pelbagai pilihan makanan, dan yang unik pelbagai ragam manusia kat sne yang dapat dilihat tuk cari sesuap nasi untuk idup kat kota yang pesat lagi padat tersebut.

Terfikir dan insaf seketika bila tengan cara diorang berusaha...*penyanyi jalanan, penari dandut nyah, peniaga jalanan dll.


Puas bergelak ketawa, masa tuk balik ke hotel...rehatkan badan sebab esok da nak balik da....klu boleh nak jew stay kat sana 3,4 hari lagi....tapi nak buat cam ne kammm,..harus back to normal live...sob3... :'(


sayonara Bandung....ada jodoh kita jumpa lagi..



say hai to Malaysia..!



*plan nak ke sana lagi...In Sha Allah andai ade rezeki....^_^

Wednesday, 5 December 2012

Part 2: Travel Guide To Bandung


Assalamualaikum...:)
Oke, ni adalah sambungan dari entry tertangguh (Part 1: Travel Guide To Bandung)...
layannzz yuk! ngee...:p

Da x taw nk bermula dari mana...huhu~ Part 1 after p Pasar Baru...kitorang cari kedai tuk isi peyut...lapo, penat berjalan la katakan...huk3. Mintak pak supirnya Si Rachmat bawa pergi mana2 restoran yang besh2..makanan yang belum kitorang rasa kat Bandung n akhirnya Rachmat bawa pergi Restoran Tone's Square...yeahhh! 1st time nak makan nasi padang ori from Bandung.

Restoran masakan padang


Jemput makan sume...^_^

restoran ni ade tempat tuk santai...so, sempat la jgk snap2 kat ctu...hee

Lepas perut da kenyang sume, tiba masa tuk shopink holic la plop's...Rachmat bawak kitorang pg tempat barangan Outlet. tempat yang kitorang sempat singgah seperti Branded Outlet, Oasis Clothing Outlet, Secret Outlet dan beberapa kedai lagi area Jalan Dago. *pica terlalu banyak nak upload...rambang mate mana 1 nak pilih, so sonang2 pilih x yah upload la ek...ngee..:p

Jalan punyer jalan, skali lagi kitorang pg makan (haishh...makan lagi..huhu~) al-maklum la, kat cni makanan sume best2...my dad yang jarang sangat nak lalu makan, sesampai kat Bandung terus ade selera...aneh kn..? hikss! 2 petandanya...badan selesa bila di tempat orang, dapat lupe masalah seketika...sama gak cam aku..aikkk? al-kisahnya ape? copp,,copp,..da lari tajuk asal...hak3..

Back 2 basic, pastu kitorang pg makan-makan lagi..restoran 2 terletak kat tingkat atas kedai brownis iaitu kedai Kartika Sari (tempat brownis tersohor kat Bandung). Suasana kat lam restoran 2 memang syok...romantiko gtu. x caye nahh...tengok sendiri.....

Ala2 english stail gtu

tengok, macam2 menu ade...tapi 1 pun x paham ape...ngeh2. Rachmat juga lah yang jadi mangsa, kena terangkan 1-1 jenis masakan tu...2 la, sape suh jadi pemandu pelancong kitorang..hihi~

jeng, jeng, jeng...akhirnya, penuh 1 meja

part tuk feeling2 pun ade taw...hewheww

Puas hati, berjalan 1 hari suntuk...masa tuk landing la plop's....tata, oppps! belum habis taw...jangan lupe jenguk kat Part 3: Travel Guide To Bandung >>>>>

 
*cowie, excited terlebey nak bercerita kat cni...harap uoll's x kisah k...^_-


Sunday, 25 November 2012

Part 1: Travel Guide To Bandung


Assalamualaikum...:)

Untuk pengetahuan uoll's...entry ni da sebulan da usianya sebab hari kejadiannya 4 Okt 12 lagi, cuma disimpan kat dalam Draf, x sempat nak update...sesal dengan perbuatan sendiri yang kunun nyee bz,,ampunn...huk3 >_< 

Sebenarnya kali ni aku nk kongsi pengalaman travel to Bandung....perghhh,..memang betul2 syok la pergi sana cz suasana kat sana sangat berbeza dengan Malaysia...suatu pengalaman baru bila first time dapat pergi oversea....memang masih x puas berada kat sane cz pergi just 4 ari jew...4hb okt-7hb okt jew...2 ari jew berada kat sne cz 2 ari lagi dikira perjalanan pergi-balik.

Rombongan "Che Kiah" ke sana lebey kurang dalam 11 or 12 orang cm 2...not sure. kira 2 family la...lepas sampai sane kitorang berpecah la...masing2 ikut kaki sendiri nk ke mana...jalan ramai2 x syok gak kan..huhu~

pic 1: at airport kL...makan2 sementara tunggu nk fly lg 4 jam...huhu~
pic 2: at Hotel Pop City Bandung...yippy....da sampai! memang comey lote hotel ni, cam lam Teletubis plops..:)


Kat sana memang jauh sangat beza ngn tempat kita...satu bandar yang sangat besau gedebak...penduduk yang sangat lahh ramai jumlahnya....pelbagai gelagat yang dapat dilihat disana...perbezaan budaya tak la ketara sangat cuma maybe sebab penduduk kat sana tersangat ramai so aku rasa cam aneh jew cket...kui3.

Bandung ni leh dikatakan agak sejuk kalau nak banding ngn Malaysia...maybe bandar Bandung ni terletak di tempat yang sedikit tinggi kot....(x pasti...kna maps...he) tapi memang jauh dari pinggir pantai la.

Waktu Malaysia kitorang tiba lebey kurang pukul 1 pagi, tapi jam sana lewat 1 jam so br pukul 12 lebey kot masa 2...kitorang terus checkin at Hotel Pop City Bandung area Jalan Peta...masa tuk lelapkan mate...hewwhewww....mau jalan puas2 lak esok pagi...x sabo owhh....ngeee. zzzZzzz....

Hari pertama...seawal jam 8 pagi kitorang bertolak, sebelum 2 menikmati sarapan yang disediakan kat hotel. tempat utama yang harus diserbu ialah tempat membuat jeans....Aria Jeans. Tempat ni memang best cz dapat tempah jeans or jaket ikut cutting kite sendiri, so lebih selesa la kan...and then dapat siap dalam masa 1 hari jew...berbaloi, harga pun sangat mampu dimiliki 150,000-200,000rp jew...ehehe.

sarapan pagi...nasi ijo namanye


Aria Jeans

Next expidisi...menyelesaikan misi yang kedua iaitu membeli belah kat Pasar Baru...tempat ni merupakan syurga membeli belah bagi para Hawa...cz tempat ni banyak menjual pakaian wanita, terutamanya kain-kain yang ohsom lagi murah berganda dari Malaysia. Pasar Baru merupakan bangunan besau dan mempunyai 6 tingkat...memang sehari x cukup nak berjalan dalam tu...tu pun just sempat pergi 2 tingkat jew...huhuhuhu~ ingat nk pergi sambung balik hari ke-2 tp x sempat...:( next time....harussss.

syokk layan gerai2 cam ni...makanan lagi beh kot...:)

Sebelum tu, kami sempat makan2 mee bakso + oren fresh kat gerai depan Aria Jeans sebelum ke Pasar Baru...Pearghh,,,memang sangkut ah, beh bila dapat makan mee bakso ori from Indon...air oren 2 pun memang tak pernah rasa kat cni, memang "pior" die punye rasa...ni baru orang panggil jalan2 cari makan...datang cni, jangan lupe rasa ek..lugiii... :p

 Sempat beli sepasang....nak cover ngn wedges (sakit kaki nak b'jalan...hee)

Rambang mata...sume berkonan....hewheww


oteyyy....setakat cni saje yee uoll's...cz rasanye entry ni da berjela sangat kot, jenuh plop's korang nk baca...(bajet jew... :p) kui3...jumpa kat next entra yee...take care....^_^


Tuesday, 25 September 2012

Assalamualaikummm....
Semenn,,jakk 2 menjak ni, mmg aku malas nk hapdet....bukan bz kja sgt pown...tp kebuntuan ideal...selebihnya x de mood kottt...kuang3. Banyak sgt nak diceritakan kt cni...tp,,..ntah, bila penyakit "M" menyerang nahhh inilah akibatnya...sampai aku kebuntuan ideal....arghhhh! *tensyennn waa...-_-

Hari 2 aku ade tgk "Mad Market" yang disiarkan at Tv9, dan sebenarnya da lama nk bt entri pasai ni...x menyempat puloks. Pengacaranya da seantero dunia kot kenal...hik3 sedikit terover disitu....:P Hanis Zalikha sebagai pengacaranya...sape x kenal kn? Blogging, stailista, fesyenista yang cute miut lagi lawa 2....maybe korang pn ade tgk kn rancangan 2...memang menarik wa cakap luu....hee

Memang syok kot rancangan 2, rugi sape2 yang belum tonton...cz "Mad Market" byk bg tips2 tuk kaum hawa bershopink holic....weuhuuu...memang syok ah, byk tempat2 menarik yang disuggestkan (ade ke ayat cam tuh? redah jew..hee..) dan kebanyakan tempat yang menjual barangan yang murah2 n menarik hati para jelitawan sume....uwahhh~ meroyan sendirian gue ari 2 masa Hanis Zalikha travel at Singapore...sume barang kat sane "up to date"...cantik2 n murah2 *murah ke klu da kt Singapore?...erkk...

Rambang mate...tapi Hanis x beli klu baju 2 x dapat try dulu sebelum diangkut balik ke rumah, samada padan or sesuie x ngan badan die....Ooo...gud ideal, maknenye die ni jarang beli on9 kot (firasat semata2)...uwahh gud gurlz,..* tp baju2 die cantik kn....jelez tgk...*_*

So, konklusinye disini...sebenarnya aku terpegun ngan "TIPs" dari Hanis Zalikha 2....die bijak berfesyen, dan juga bijak membeli serta membuat pilihan....yeahhh....satu penyakit aku ialah suka sangat shopink on9...beli punya beli, tapi jarang sangat baju 2 leh pakai....baju besau bapak la...kain laen dari yang dibayangkan la, nampak lam 2 sume lawa2 jew model pakai...bila item da sampai, x sama pn....padahal beli kat luaq lg murah kot dari on9...right? tp susah la plop nk dapat...wuuuwuuuwuuuu~ ade satu kaen 2 aku beli dekat2 nk raye hari 2, kt cni pn ade jual,.ropenye...y terkezuttnye kaen tu sejibikk sm, tp beza hga 20 hengget lebey...huiii. Inilah padahnya...kecian kn? tp 2 la...x serik, tetap hari2 duk godek2...usya2 on9 yang jual baju..thehee... konunnye stailista...x nak ketinggalan zaman, tp x leh pakai pn...duet lam akaun pn makin berkurengg...asyek ditranfer keluaqqq ja....nasib badan....huk3....:'(

*suka tgk org2 berfesyen tp masih berhijab...^_^


Mad Market yang layanzz....^_-



Tuesday, 26 June 2012

"TELAN TAKDIR"

Redha..
sebab segala yang berlaku atas kehendak dan keizinan-Nya...ajal, maut, rezeki, jodoh...sume atas Dia..

kadang...
aku terfikir...kenapa aku x segembira org laen, x sebahagia org laen...?
aku salahkan diri mungkin sebab banyak salah...
mungkin betul, setiap manusia x lari dari buat salah...tanpa sedar, yay...sume 2 hakikat
sume org x kan pernah mengaku bila buat salah,,,,termasuk aku
tapi apa salah aku...? mungkin Allah maha mengetahui tanpa aku mengetahui...

terfikir lagi...
mungkin ini permulaan idup...."JATUH SEBELUM DAPAT BERDIRI TEGUH"

aku cuba kuat sendiri...
x mahu org2 nampak keadaan aku...kadang x menentu tanpa sebab
datang satu penyakit kronik,,,
bila "makan cepat sangat kenyang"
nak buat apa pn kena "ketuk" baru jalan....
asyik menangis cam org >sewel<
fuhhh...aku penat sendiri..!!!

bila terlalu banyak fikir inilah jadinya....
aku jew yang selalu fikir tentang mereka2...
sedangkan....aku langsung x terlintas di hati mereka, di benak mereka untuk difikirkan...
mungkin aku bukan yang terpenting...
ada yang lagi penting....itu yang aku fikir

x pe lah....

hanya itu yang mampu aku ucap..
pujuk diri sendiri yang aku tidak sendirian
x kan aku nak paksa orang supaya tetap pendirian tuk aku..?
seperti mana pendirian aku untuk mereka..
aku kan hanya "menumpang"...itu kata hatiku  
bukan penting kot,,

hati kata lagi....x pe lah....
tapi jangan pernah menyesal andai ati aku x kan pernah dapat memaafkan sume ni...
belajar redha awal2....
sebelum x dapat terima kenyataan..

aku punya family, aku punya sahabat yang sangat memahami aku....

cuma,,,
aku fikir nak cari kehidupan baru..
pengalaman baru..
kerja baru...
jumpa mereka yang baru...
bukan seperti yang sedia ada...

bukan x syukur...
tapi seperti yang aku kata...masih samar mencari arah tuju
cuma nak cari idup baru...x pe la mana2 pn,
asal di situ aku tenang...
asal di situ selagi ade rezeki..
banyak yang aku kecewa dengan idup sekarang...
bila mengharapkan sutuasi memahami dan sentiasa ada bila aku perlukan mereka
hanya pengharapan yang x pasti.....


Wednesday, 9 May 2012

Akhirnya.....Diorang kawen la weyyy.....

Arghhhhhhh.....pesal lak aku y "terover tensyeennn" neh.....? grrrr......

Gembira sgt kot tgk Schawal ni.....huhuhuhu~ untung badan btl andai dpt llaki cam Awal ni, menghargai wanita y dia chentai seadanya....uwahhh, seriously sgt jelesssss oke! terharu tgk Awal slalu "termenangis" tuk Scha....sob3...

cweet....

Lagiii.....Lagiii....

Propose....Awal nanges loL...huhu~

:')

huhuhuu~

tomeyyy....

^_^

sob3....diorg nanges lg time Awal nyanyi lagu tuk Scha...:')
~sedetik lebih~


Thursday, 26 April 2012

Ya Rabb...Hanya Engkau yang memahami...


Fadhilat surah Al-Kauthar




Dengan nama Alah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. 

Sesungguhnya kami memberikan kepadamu nikmat yang banyak.
Maka dirikanlah solat kerana Tuhanmu dan berkorbanlah.
Sesungguhnya orang yang membenci Kami dialah yang terputus.

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat  dan diturunkan di Makkah  dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat  daripada batu  permata yang indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu  dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w.kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang  dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.



Fadhilat membaca surah Al-Kauthar
Barangsiapa membaca surah Al-Kauthar 100x saat hujan turun lalu memohon kepada Allah SWT apa yang dihajatkannya dari urusan duniawi dan ukhrawi maka Allah SWT akan mengendahkan permohonannya.


Sesiapa yang membaca 7x setiap hari pada mata air, maka ia akan menjadi besar sumbernya.


Barangsiapa yang membaca surah Al-Kauthar 1000x maka Allah hasilkan apa yang dituntutnya, lebih-lebih dalam mencari rezeki dan pangkat, dan dibukakan berbagai pintu kebaikan.


Barangsiapa yang membaca Al-Kauthar 1000x sesudah sembahyang Isyak sehingga membawa kepada tidurnya, maka insyaallah akan melihat Rasulullah SAW dalam mimpinya.


Kata sebahagian orang yang mengamalkannya:


Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk
ketika  menunaikan solat.



Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah
s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah
tetapi  dizalimi.



Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air
mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.



Jika dibaca ayat ini sewaktu memasak akan dapat melazatkan makanan


Jika diamalkan selalu surah ini, kita tidak akan menjadi seorang yang materialistik.


copy: Bumi Serta Isinya


Ya Allah....tolong tenangkan hati hamba-Mu ini, sesungguhnya aku x terdaya mengahadapinya sendirian...tolong tenangkan hatiku ini disaat aku benar-benar terjatuh, bangkitkanlah aku dengan semangat baru...masih panjang perjalanan hidupku yang harus aku tempuhi....jangan pernah matikan aku dengan perasaan sendiri, jadikan aku seorang yang tabah dan kuat dalam melalui hari-hariku. supaya aku sentiasa di jalan-Mu Ya Rabb...Redhakanlah setiap langkah perjalananku...permudahkanlah segala urusanku, dunia dan akhiratku. Jadikan aku seorang yang bahagia dalam kesederhanaan....kurniakanlah aku kejayaan di dunia dan di akhirat....bahagiakanlah aku di dunia dan di akhirat,..Aaminn...:')

Monday, 26 March 2012

sOo awesome..i want tOo...@_@

Oteyyy, da lama x menjenguk this blog....ololooo, cowie baby...terlalu banyak urusan dunia y perlu tuntutan masa untuk diselesaikan. So, terpaksa mengabaikan kamu (myblog) buat sementara waktu...huhu~

Maybe da seantero alam da tgk this video....tapi x pe la, nk buat gak entry about this.."Awal lamar Scha secara LIVE" uwahh,,,,terpegun seketika. Really cz mmg sy peminat Awal n Scha dr dulu lg...so, tumpang epiey tuk diorag....ahhhh~~ lam ati rasa sangat la cweet, jelez pn ade...oWwh...saya rela Awal....hahaha~ wekkk... :p

huhuhu~ maybe sume impian ppuan nk di "propose" ngn cara palingggg lah cweet kam....tp hanya y betul2 bertuah jew kot dapat cam 2...but, klu x dapat propose cam 2 pn kawen gak kan...x kan la nk majok x nak kawen spy ke tua...annoying! huk3..



Alahaiii....untung lah badan kn, da la sama cun...si Awal ni lak terlebey romantik lak....^_^
(sOo jelezzz..)

*termenangis,,,sob3...*

"sudikah awak jadi yang halal buat saya..?" ahh...pengsan...!