.

.

Wednesday, 3 July 2013

~TriP To PuLau PerHenTiaN~


Assalamualaikum....permulaan cerita ^_^
-
-
-
"Hello,.esok mintak cuti dengan bos, nak pergi Pulau Perhentian...penginapan pun da booked, klu x nak x payah pergi." Huiii...mn boleh cam tuuu wei..!
oke...my sis call, so terpaksa mintak cuti dengan boshhh walau takut...kui3..maklum la nasib pekerja tunggal..huhu~ Mana boleh aku x pergi, da memang impian nak pergi tempat2 cam tu, nk 'realese tension' kat pulau...setelah banyak benda berlaku dalam idup aku semenjak, 2 menjak, 3 menjak...dan bermenjak2 ni........*serius aku penat*

Sabar, Allah ade...Terus memujuk diri...sob3.. :'(

Okey...ni bukan cerita sedih wei...kam i da pergi terapi minda..."kunun"...errr -_-
kitorang bertolak ari khamis, sampai sne terus naek spead boat...memamg syok kot dengan kelajuan die 2, angin merempuh muka sampai kembang2 muka..hee. Perjalanan dari jeti x sampai sejam pun, disamping cuaca yang baek serta dapat melihat pemandangan ciptaan Allah yang sungguh ohsem! Subhanallah...



Pulau Kecik

Kitorang sampai terus pergi checkin bilik kat Pulau Besar, rehat2 kejap...pastu iolls kuar abik angin pantai sambil jalan2 cari makan....hee. Tapi nak pilih kedai kena hati2 cz kebanyakan ade jual minuman keras...dan yang penting makanan kat sane mahaiL uolls...air sirap kosong pun da Rm6, camne 2....ngeee. iolls suggest uolls pergi jew Restoran Mama..in sya Allah halal. Nak jimat uolls bawak la bekal makanan yang readymade, lapo nanti boleh terus ngapp... :)

Cuma sedikit terkilan..x nyempatkan diri nak join snorkeling..T_T waktu tak mengizinkan...x pe la, next time. Tengok matahari turun cket, rasa macam nak bermandi manda jew...lama tak buat aksi kuak lentang rama-rama versi gymrama kat dalam air...hee...so ape lagi, terus kitorang terjah pantai. Syokkkk wooo...memang lama betul x mandi laut, seingat aku,,,maybe 7 tahun lepas kot...x sure.


view dari atas bukit...memang betul2 ohsom :) *kat bawah 2 la iolls bermandi manda...hee.

sedia nak beraksi :p

Malam, kitorang pergi makan...sebelum 2, prepare buat sandwich sardin...barang2 my mumi da bawak sume da...bekalan takut2 urgent kenn..memang betul ramalannye..hihi~ lepas 2 iolls pergi Restoran berdekatan..tapi lupe lak Restotran ape (banyak makan semut -_-) sebenarnye my sis n bro-in-law ajak pergi pulau nak sambut bestday boy kat sane...."EpiEy BesTday Pak Ngah"


Candle Light dinner ^^
*Sengaja pemilik kedai 2 bagi lilin, cz diorang tutup kedai awal...kul 10pm da gelap da sume kedai..

Keesokannya...iolls da kna checkout, nak ikutkan memang x puas lagi jadi 'orang pulau'..terpaksa la, pergi pun sekejap jew..,.maklum la, malam keesokannya ade perlawanan bola kennn...KeL vs JDT...layan kat kedai pun jadi la, dari terlepas game...hee. (seronok sebab KeL menang weiii...1-0...oke la tuuu) ^_^


 Coral View...Pulau Besar

Nak balik da...:( next time, jpa lagi orang pulau...


No comments:

Post a Comment