.

.

Sunday, 8 June 2014

ParT 2: TraVeL GuiDe HatYai ~ KrAbI

 
Assalamualaikum...:)
 
Hai uoll's..
 
Yee..tahu, tahu...memang lama sangat nak tunggu update sambungan Hatyai-Krabi dari part 1 kenn...so cowieee...uhukkk!
 
 
Let do it, Jumaat 06/12/13 kitorang berkumpul kat Terminal Bersepadu Selatan (TBS) kira-kira jam 8 malam untuk ke stesyen LRT ke Pudu Sentral (Puduraya), untuk menaiki bas dan terus bergerak ke Hatyai. Perjalanan dari KL ke Hatyai kira-kira memakan masa lebih kurang 6-7 jam *lupe da..ngee..
 
 
Sabtu 07/12/13 sampai lah kami kat kastam Thailand lebih kurang 6.30 pagi waktu Malaysia. Setelah selesai pemeriksaan tiket dan passport sume...lama jugak la nak lepas sorang-sorang tu. Tiba-tiba salah sorang dari group kami sangkut kat kastam tu pulak...sebab tarikh mati passport tak cukup 6 bulan, senang cite...passport da nak mati...alahaii kecian pulak. Terpaksalah kitorang berempat gerak dulu, sementara dua orang lagi pergi renew passport kat Alor Staq. Nasib baik dapat siap cepat passport tu...syukur.
 
Sesampai kat Hatyai...kitorang terus cari Tune Hotel untuk check in bilik sementara tunggu dua orang lagi yang belum sampai. Sambil tu ioll's berempat pergi breakfast dulu dan jalan-jalan sekitar Bandar Hatyai.
 
Hatyai Town!
 
Beberapa jam selepas tu, sampai la mereka berdua dari renew passport..Alhamdulillah hope x de masalah da lepas ni. Sebelum keluar, sempat la kitorang rehat-rehatkan dulu badan yang penat ni setelah seharian kat dalam bas..

Jam 3 petang kitorang bergerak ke Floating Market menaiki tut-tut...first time wei aku naik benda ni, terjakun la kejap rasa tapi masih terkawal...ngeh3 :p


This is Tut-tut.

Floting Market!

Dan lagi...!

anak gajah yg comel^^


Lepas makan malam, kitorang just jalan-jalan kat mall berdekatan hotel...yang lelaki pulak bermassage katanya....kui3. Ingat nak jugak buat facial muka, tapi x jumpa pulak tempat yang sesuai, nasib laa...huhu~



Oke la, da berjela rasa entry ni...kita jumpa lagi next part yee...hihi~

saboo aje lah :p stay tune..stay cute!^^


 
 


No comments:

Post a Comment