.

.

Tuesday, 25 September 2012

Assalamualaikummm....
Semenn,,jakk 2 menjak ni, mmg aku malas nk hapdet....bukan bz kja sgt pown...tp kebuntuan ideal...selebihnya x de mood kottt...kuang3. Banyak sgt nak diceritakan kt cni...tp,,..ntah, bila penyakit "M" menyerang nahhh inilah akibatnya...sampai aku kebuntuan ideal....arghhhh! *tensyennn waa...-_-

Hari 2 aku ade tgk "Mad Market" yang disiarkan at Tv9, dan sebenarnya da lama nk bt entri pasai ni...x menyempat puloks. Pengacaranya da seantero dunia kot kenal...hik3 sedikit terover disitu....:P Hanis Zalikha sebagai pengacaranya...sape x kenal kn? Blogging, stailista, fesyenista yang cute miut lagi lawa 2....maybe korang pn ade tgk kn rancangan 2...memang menarik wa cakap luu....hee

Memang syok kot rancangan 2, rugi sape2 yang belum tonton...cz "Mad Market" byk bg tips2 tuk kaum hawa bershopink holic....weuhuuu...memang syok ah, byk tempat2 menarik yang disuggestkan (ade ke ayat cam tuh? redah jew..hee..) dan kebanyakan tempat yang menjual barangan yang murah2 n menarik hati para jelitawan sume....uwahhh~ meroyan sendirian gue ari 2 masa Hanis Zalikha travel at Singapore...sume barang kat sane "up to date"...cantik2 n murah2 *murah ke klu da kt Singapore?...erkk...

Rambang mate...tapi Hanis x beli klu baju 2 x dapat try dulu sebelum diangkut balik ke rumah, samada padan or sesuie x ngan badan die....Ooo...gud ideal, maknenye die ni jarang beli on9 kot (firasat semata2)...uwahh gud gurlz,..* tp baju2 die cantik kn....jelez tgk...*_*

So, konklusinye disini...sebenarnya aku terpegun ngan "TIPs" dari Hanis Zalikha 2....die bijak berfesyen, dan juga bijak membeli serta membuat pilihan....yeahhh....satu penyakit aku ialah suka sangat shopink on9...beli punya beli, tapi jarang sangat baju 2 leh pakai....baju besau bapak la...kain laen dari yang dibayangkan la, nampak lam 2 sume lawa2 jew model pakai...bila item da sampai, x sama pn....padahal beli kat luaq lg murah kot dari on9...right? tp susah la plop nk dapat...wuuuwuuuwuuuu~ ade satu kaen 2 aku beli dekat2 nk raye hari 2, kt cni pn ade jual,.ropenye...y terkezuttnye kaen tu sejibikk sm, tp beza hga 20 hengget lebey...huiii. Inilah padahnya...kecian kn? tp 2 la...x serik, tetap hari2 duk godek2...usya2 on9 yang jual baju..thehee... konunnye stailista...x nak ketinggalan zaman, tp x leh pakai pn...duet lam akaun pn makin berkurengg...asyek ditranfer keluaqqq ja....nasib badan....huk3....:'(

*suka tgk org2 berfesyen tp masih berhijab...^_^


Mad Market yang layanzz....^_-



2 comments:

  1. tgok org jek xpuas kan mie. kna rembat jk selai dua..hhehe.. tapi aku xska beli on9. xpuah ati..=)

    ReplyDelete
  2. hee...mmg, ak beli x pnh menjadi...uhuuu

    ReplyDelete