.

.

Monday, 17 December 2012

Durian Crepe In Da Houzee...!


Musim durian weyhhh!! 
Orang sume duk gempar gemburkan tentang kelazatan "Durian Crepe"...aku pn ape lagi,. teringin la nak merasa camne durian crepe ni. Al-kisahnya...Aku pun call lah kakak aku tya mana nak dapatkan durian crepe ni, so die cakap ade orang jual kat ofis die...ape lagi,,,. nak la. Tapi akak aku cakap x payah la...baek buat sendir..sonang jew...

So, kitorang pun cari la bahan2 yang diperlukan...kebetulan durian banyak kat umah...x susah langsung ropenyeee...senang sangat3 aishh..!

*Tepung gandum
*Susu segar
*Pewarna kuning
*Wiping cream
*yang menyedapkan rasa DORIANN lah...

Step pertama, bancuh aduan tepung gandum + susu segar..*nak lagi soft pakai balander. 
Pastu masukkan secubit garam cz nak dapat rasa lemak2 cket. *jangan cair sangat & jangan pekat sangat nanti x boleh nak lenggang2 nanti...ngee..
Step ke-3, Masak cam buat lemping jew...buat la sebanyak yang mungkin, ikut suka korang klu nak makan manyak2...buat manyak...hikss!
And last step, buat wiping cream...bland sampai kembang. Ambik isi durian + cream dan letakkan kat tenggah2 crepe tadi, lipat 4...Tadaaaa...done! Sonang bukan? selamat mencuba...^_^


 Already to ngapp!

yang ni kitorang buat guna kastad, cz x de wiping cream...tp sama gak, cuma rasa kastad la...heee.
sodapppp...!

1 comment:

  1. hi! Blogwalking sini :)
    thanks for sharing resepi ini ;) yeayy

    ReplyDelete