.

.

Wednesday, 5 December 2012

Part 2: Travel Guide To Bandung


Assalamualaikum...:)
Oke, ni adalah sambungan dari entry tertangguh (Part 1: Travel Guide To Bandung)...
layannzz yuk! ngee...:p

Da x taw nk bermula dari mana...huhu~ Part 1 after p Pasar Baru...kitorang cari kedai tuk isi peyut...lapo, penat berjalan la katakan...huk3. Mintak pak supirnya Si Rachmat bawa pergi mana2 restoran yang besh2..makanan yang belum kitorang rasa kat Bandung n akhirnya Rachmat bawa pergi Restoran Tone's Square...yeahhh! 1st time nak makan nasi padang ori from Bandung.

Restoran masakan padang


Jemput makan sume...^_^

restoran ni ade tempat tuk santai...so, sempat la jgk snap2 kat ctu...hee

Lepas perut da kenyang sume, tiba masa tuk shopink holic la plop's...Rachmat bawak kitorang pg tempat barangan Outlet. tempat yang kitorang sempat singgah seperti Branded Outlet, Oasis Clothing Outlet, Secret Outlet dan beberapa kedai lagi area Jalan Dago. *pica terlalu banyak nak upload...rambang mate mana 1 nak pilih, so sonang2 pilih x yah upload la ek...ngee..:p

Jalan punyer jalan, skali lagi kitorang pg makan (haishh...makan lagi..huhu~) al-maklum la, kat cni makanan sume best2...my dad yang jarang sangat nak lalu makan, sesampai kat Bandung terus ade selera...aneh kn..? hikss! 2 petandanya...badan selesa bila di tempat orang, dapat lupe masalah seketika...sama gak cam aku..aikkk? al-kisahnya ape? copp,,copp,..da lari tajuk asal...hak3..

Back 2 basic, pastu kitorang pg makan-makan lagi..restoran 2 terletak kat tingkat atas kedai brownis iaitu kedai Kartika Sari (tempat brownis tersohor kat Bandung). Suasana kat lam restoran 2 memang syok...romantiko gtu. x caye nahh...tengok sendiri.....

Ala2 english stail gtu

tengok, macam2 menu ade...tapi 1 pun x paham ape...ngeh2. Rachmat juga lah yang jadi mangsa, kena terangkan 1-1 jenis masakan tu...2 la, sape suh jadi pemandu pelancong kitorang..hihi~

jeng, jeng, jeng...akhirnya, penuh 1 meja

part tuk feeling2 pun ade taw...hewheww

Puas hati, berjalan 1 hari suntuk...masa tuk landing la plop's....tata, oppps! belum habis taw...jangan lupe jenguk kat Part 3: Travel Guide To Bandung >>>>>

 
*cowie, excited terlebey nak bercerita kat cni...harap uoll's x kisah k...^_-


2 comments:

  1. Salam kenal..bestnye dapat travel ke bandung. Done follow dear ;)

    ReplyDelete
  2. salam kenal gak dear..ade masa nti leh la p travel ke bandung gak,mmg syok jenjalan kt sne :)

    ReplyDelete