.

.

Saturday, 31 December 2011

WELCOME 2.0.1.2

WELCOME 2012....HAPPY NEW YEAR!!!

2.0.1.2
saya nak simpan impian tuk jadi CANTIK..
saya cuba nak jadi kuat, saya cuba nak jadi positive people...insyaAllah tak nak nangis-nangis lagi lepas ni (andai mampu, tapi sekurang-kurangnya saya akan cuba) saya perlu kuat...caiyok2! semoga saya mendapat cahaya baru dan menjadikan segala anganan sebagai kenyataan dalam lembaran kehidupan yang baru...insyaAllah...^_^ sebelum hati pasrah dengan ketentuan....kerana pasrah adalah menyerah, bukan redha dengan kepastian yang ikhlas.

2.0.1.2
klu boleh saya nak jadi seseorang yang baru....

2.0.1.2
saya nak jadi cantik pada agama saya,,,
saya nak jadi cantik pada perbuatan saya,,,
saya nak jadi cantik pada percakapan saya,,,
saya nak jadi cantik pada kelakuan saya,,,
saya nak jadi cantik pada pekerjaan saya,,,
saya nak jadi cantik pada pembelajaran saya,,,
saya nak jadi cantik pada semua orang yang menyanyangi saya,,,
saya nak jadi cantik pada setiap pembawakan diri saya,,,
saya nak jadi cantik pada diri sendiri,,,

untuk......
saya nampak cantik pada pandangan Allah...
saya nampak cantik pada pandangan orang...
saya nampak cantik pada tutur bicara saya...
saya nampak cantik di mata umum...
saya nampak cantik pada tugas saya...
saya nampak cantik pada keputusan exam saya...
saya nampak cantik pada mereka yang saya sayang...
saya nampak cantik pada setiap langakah perjalanan saya yang masih jauh...
saya nampak cantik pada dalaman hati saya...

sebelum kita terlihat cantik hanya dari luaran semata-mata....perbaikan segala kekurangan diri dari dalam seadanya....DOA AKHIR TAHUN:
Doa Akhir Tahun

Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa shallallaahu ‘ala sayyidinaa Muhammadin wa ‘alaa aalihi wa shahbihii wa sallam.
Allaahumma maa ‘amiltu fi haadzihis-sanati mimmaa nahaitani ‘anhu falam atub minhu wa lam tardhahu wa lam tansahu wa halamta ‘alayya ba’da qudratika ‘alaa uquubati wa da’autani ilattaubati minhu ba’da jur’ati alaa ma’siyatika fa inni astaghfiruka fagfirlii wa maa ‘amiltu fiihaa mimma tardhaahu wa wa’adtani ‘alaihits-tsawaaba fas’alukallahumma yaa kariimu yaa dzal-jalaali wal ikram an tataqabbalahuu minni wa laa taqtha’ rajaai minka yaa karim, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa Muhammadin Nabiyyil ummiyyi wa ‘alaa ‘aalihii wa sahbihii wa sallam
Ertinya:
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW,beserta para keluarga dan sahabatnya. Ya Allah, segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu, sedang kami belum bertaubat, padahal Engkau tidak melupakannya dan Engkau bersabar (dengan kasih sayang-Mu), yang sesungguhnya Engkau berkuasa memberikan siksa untuk saya, dan Engkau telah mengajak saya untuk bertaubat sesudah melakukan maksiat. Karena itu ya Allah, saya mohon ampunan-Mu dan berilah ampunan kepada saya dengan kemurahan-Mu.
Segala apa yang telah saya kerjakan, selama tahun ini, berupa amal perbuatan yang Engkau ridhai dan Engkau janjikan akan membalasnya dengan pahala, saya mohon kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah, wahai Dzat Yang Mempunyai Kebesaran dan Kemuliaan, semoga berkenan menerima amal kami dan semoga Engkau tidak memutuskan harapan kami kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah.
Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad, Nabi yang Ummi dan ke atas keluarga dan sahabatnya.


DOA AWAL TAHUN:
Doa Awal Tahun

Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa shallallaahu ‘alaa sayyidinaa Muhammadin wa ‘alaa ‘aalihi wa shahbihii wa sallam.
Allaahumma antal-abadiyyul-qadiimul-awwalu, wa ‘alaa fadhlikal-’azhimi wujuudikal-mu’awwali, wa haadza ‘aamun jadidun qad aqbala ilaina nas’alukal ‘ishmata fiihi minasy-syaithaani wa auliyaa’ihi wa junuudihi wal’auna ‘alaa haadzihin-nafsil-ammaarati bis-suu’i wal-isytighaala bimaa yuqarribuni
ilaika zulfa yaa dzal-jalaali wal-ikram yaa arhamar-raahimin, wa sallallaahu ‘alaa sayyidina Muhammadin nabiyyil ummiyyi wa ‘alaa ‘aalihi wa shahbihii wa sallam
Ertinya:
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, beserta keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah Engkaulah Yang Abadi, Dahulu, lagi Awal. Dan hanya kepada anugerah-Mu yang Agung dan Kedermawanan-Mu tempat bergantung.
Dan ini tahun baru benar-benar telah datang. Kami memohon kepada-Mu perlindungan dalam tahun ini dari (godaan) setan, kekasih-kekasihnya dan bala tentaranya. Dan kami memohon pertolongan untuk mengalahkan hawa nafsu amarah yang mengajak pada kejahatan,agar kami sibuk melakukan amal yang dapat mendekatkan diri kami kepada-Mu wahai Dzat yang memiliki Keagungan dan Kemuliaan. Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, Nabi yang ummi dan ke atas para keluarga dan sahabatnya.


Semoga dipermudahkan segala urusanku dunia dan akhirat.....aminnnn........

2 comments: